Archiefstuk van het jaar 2013

algemene vragen over genealogisch onderzoek bij Tresoar
Plaats reactie
Johan Steendam
Berichten: 127
Lid geworden op: woensdag 7 dec 2005 6:12 pm

Archiefstuk van het jaar 2013

Bericht door Johan Steendam » maandag 3 jun 2013 8:25 pm

Tresoar wil dit jaar meedoen aan de actie ‘Archiefstuk van het jaar 2013’, een landelijke actie om archieven meer bekend te maken bij het publiek. Het winnende archiefstuk wordt in oktober bekend gemaakt.

Om aan ideeën te komen doet Tresoar een beroep op onze bezoekers, ons publiek en onze vrienden. U gebruikt immers onze archief en onze collectie. Wat vindt u interessante stukken uit het archief van Tresoar? Welk stuk maakt kans om gekozen te worden tot Archiefstuk van het jaar 2013? Stuur uw ideeën in.

Uit alle inzendingen kiest een interne werkgroep van Tresoar de 10 mooiste; deze tien worden vervolgens aangeboden voor een verkiezing (op internet en de sociale media). Het winnende stuk zal de inzending van Tresoar worden voor de landelijke actie.

Kwalificaties voor aan te leveren stukken:
* Vindplaats en inventarisnummer moeten aangegeven worden
* Motivatie erbij, waarom is dit het mooiste, meest bijzondere stuk?
* Goede titel of pakkende kop erbij

Een stuk dat mogelijk een kans maakt, moet geheimzinnig, spannend, opmerkelijk, raadselachtig, nieuwsgierig makend, een breed publiek aanspreken en ………. zijn.

Wees creatief, kom met bijzondere stukken, een mooie oude film, een liefdesbrief, een in het oog springend affiche, de eerste vermelding van een plaatsnaam, net ontdekte historische foto’s etc.

U kunt uw ideeën tot 10 juni 2013 sturen naar h.top@tresoar.nl

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Johan Steendam, Tresoar

Plaats reactie