Archief Documentatiecentrum rk Friesland

Vragen en opmerkingen over foto's, in het bijzonder afbeeldingen in het Fries Fotoarchief en de Literaire foto's
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maikel Galama
Berichten: 3120
Lid geworden op: dinsdag 6 dec 2005 12:31 pm
Locatie: Workum

Archief Documentatiecentrum rk Friesland

Bericht door Maikel Galama » woensdag 5 nov 2008 11:58 am

Hoi allemaal,

het adres van de website van het Archief Documentatiecentrum rk Friesland is veranderd.

Het nieuwe adres is:

http://www.archiefrkfriesland.nl/page.php?15

Op de site staan als vanouds de gegevens van religieuzen van Friesland en bidprentjesgegevens over vnl friese families. Er is nu ook een nieuwe fotorubriek toegevoegd.

Op de site staat het als volgt:

>Het ADRKF beschikt over honderden afbeeldingen (meest foto's en prentbriefkaarten) met betrekking tot R.K. Friesland. We zijn bezig de foto's per parochie te ordenen door deze onder te brengen in de rubrieken: kerkgebouwen, overige gebouwen, pastoors en kapelaans, parochiezonen en dochters, scholen, kerkhoven, verenigingen en groepen, parochianen, diversen.
Van de rubrieken 'pastoors en kapelaans' en 'parochiezonen en dochters' is maar een beperkte hoeveelheid foto's te zien, omdat deze veelal ook al worden getoond bij het onderdeel 'Religieuzen-religieuzenarchief' op onze website (zie hoofdmenu).
Een klein deel van de afbeeldingen (ca. 200 exemplaren) is onlangs gescand en al te bekijken op de website. Per afbeelding is, indien van toepassing, onder andere aangegeven of er meer (nog niet-gescande) exemplaren over hetzelfde onderwerp in de verzameling aanwezig zijn.
Vanaf oktober 2008 zijn er afbeeldingen van de volgende parochies op de website te bekijken: Ameland, Bakhuizen, Balk, Bergum, Blauwhuis, Bolsward, Burgwerd en Dokkum.
Het zal nog wel een behoorlijke tijd vergen voordat de scan's van alle ca. 40 Friese parochies beschikbaar zijn, temeer omdat de originele foto's ook nog lang niet allemaal zijn uitgezocht. Maar op deze manier krijgt u alvast een eerste indruk van wat het ADRKF zoal aan foto's bewaart. Mocht u zelf foto's aan ons willen schenken die bij onze verzameling passen, dan weet u nu dat ze op een goede plek terecht komen!<

Groetjes, Maikel

Plaats reactie